Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Vijveronderhoud winter: december, januari, februari

Vijveronderhoud winter

Vijveronderhoud in de winter: minimaliseer onderhoud, monitor ijsvorming en verwijder sneeuw voor voldoende licht in de vijver.

Vijveronderhoud tijdens wintermaanden

In de winter verkeert de natuur in rust, waardoor vijvers minder onderhoud nodig hebben. Toch blijft het belangrijk om de vijver regelmatig te controleren en eventuele problemen aan te pakken. Groen water na de winter kan duiden op de aanwezigheid van zweefalgen, die in het voorjaar behandeld kunnen worden.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Vijverrust vanaf oktober

Vanaf oktober komt de vijver in een rustperiode en het is aan te raden deze zoveel mogelijk met rust te laten. Ondanks de afname in activiteit is het van belang om de vijver tijdens deze periode goed in de gaten te houden.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliën.

Omgaan met ijsvorming

Het is niet schadelijk als de vijver bevriest. Alleen wanneer de vijver langer dan een week bevroren is, wordt aanbevolen een gat in het ijs te smelten. Dit kan eenvoudig door een pan met heet water op het ijs te plaatsen. Het hakken in ijs wordt afgeraden vanwege mogelijke schade aan de vijverconstructie en vissen.

Belang van licht in een bevroren vijver

Wanneer er sneeuw ligt op een bevroren vijver is het noodzakelijk om deze sneeuw te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat er licht kan doordringen onder het ijs, wat gunstig is voor het onderwaterleven. Wanneer er een pomp in de vijver aanwezig is, is het heel belangrijk om deze uit te schakelen in de winter, zodat het water onderin de vijver niet te veel afkoelt en de vissen beschermd blijven.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver