Simon van der Velde
Geschiedenis Simon van der Velde

Simon van der Velde

Waterplantenkweker en vijverspecialist

Hoe het begon in 1972…
Op 9 jarige leeftijd was vissen de grootste hobby/vrijetijdsbesteding van Simon van der Velde. Na schooltijd ving hij aasvisjes voor de plaatselijke winkelier in het dorp. Omdat het vissen hem heel goed afging en hij 10 cent per visje kreeg, leverde dit een leuk zakcentje op. Op een dag viel Simon in het water en ging kopje onder. Drijfnat ging hij toch zijn circa 20 visjes wegbrengen en kreeg hiervoor 2 gulden. Toen Simon drijfnat in de winkel stond pakte de winkelier een waterplant van zijn natte jas. De winkelier deed de waterplant in de goudvissenkom en gaf Simon 25 cent. Simon had snel uitgerekend dat 25 cent meer was dan 10 cent en vroeg of de winkelier nog meer waterplanten nodig had. Dit was inderdaad het geval. De interesse voor waterplanten was gewekt. Al snel bloeide een levendige handel op.

Simon van der Velde

Simons verhaal

Vijveradvies boek

Simons vijverboek

Vijverplanten advies

Gratis vijveradvies

Vijver winkel shop online

Online vijvershop

En hoe verder

1986

Verleidelijke Aanbieding

Verleidelijke Aanbieding

Jaren later in 1986 kreeg Simon een aantal brieven uit Afrika waarin waterplanten aangeboden werden. Nieuwsgierig en wetende dat er een markt bestond twijfelde hij om hiernaartoe te gaan. Een gratis openingsvlucht van de KLM naar Conakry in West Afrika maakte de keuze makkelijk.

1987

Afrikaanse Avonturen

Afrikaanse Avonturen

Nieuwsgierig en avontuurlijk reisde Simon naar West-Afrika, waar hij kennismaakte met tropische waterplanten en een nieuwe markt ontdekte. Tropische waterplanten werden mee teruggenomen. Helaas konden deze niet groeien zonder het juiste klimaat en dus werd er een stukje ruimte in een kwekerij gehuurd.

1995

Een Nieuwe Thuisbasis

Een Nieuwe Thuisbasis

In 1995 kreeg Simon de mogelijkheid om een kas te kopen in Bleiswijk. Op deze locatie staat een gedeelte vijverplanten waaronder zeer veel waterlelies en zuurstofplanten. Op enkele andere locaties worden aquariumplanten, drijfplanten en oeverplanten gekweekt.

1998

Internationale Uitbreiding

Internationale Uitbreiding

De onderneming breidde zich internationaal uit met een nieuwe kwekerij in China, waarbij focus lag op waterlelies en oeverplanten.

2012

Chris Treedt Toe

Chris Treedt Toe

De tweede generatie, Chris, sluit zich aan bij het familiebedrijf. Met zijn innovatiedrang introduceerde hij nieuwe concepten en strategieën.

2020

Simons Kennis Digitaliseren

Simons Kennis Digitaliseren

Chris nam het initiatief om de uitgebreide expertise van zijn vader te digitaliseren. Met de website www.vanderveldewaterplanten.nl streeft hij ernaar om een breed publiek te inspireren en te adviseren, gebruikmakend van de jarenlange kennis van Simon. Daarnaast werd door Chris ook een groene cadeau winkel gelanceerd genaamd GreenGifts.nl

2022

Roy's Toetreding

Roy's Toetreding

Simon’s jongste zoon, Roy, voegt zich bij het bedrijf, met een frisse blik en een voortzetting van de familiewaarden en visie.

2022

Lancering van Simons Vijverboek

Lancering van Simons Vijverboek

Simon: Ik ben van mening dat een waterpartij, in de vorm van een vijver of aquarium, kan bijdragen aan rustmomenten en ontspanning. Daarom wil ik graag mijn kennis delen en zorgen dat men ook zelf een vijver kan aanleggen en daarvan kan genieten. Dit zonder heel veel onderhoud te hoeven verrichten. Om die reden heb ik alle vragen die in de loop der jaren gesteld zijn met betrekking tot vijvers en waterpartijen samengevat in Simons Vijveradvies Boek.

2023

Introductie van vdvelde.com

Introductie van vdvelde.com

Van der Velde Waterplanten verandert haar naam en look, en wordt nu vdvelde.com. Naast de alom bekende vijverspecialist voor meer dan 35 jaar, heeft het bedrijf haar blik op internationale uitbreiding en een breder assortiment. Deze verandering weerspiegelt de groei en integratie van GreenGifts.nl, alsook een vernieuwde focus op verbinding met de natuur.
Reviews vdvelde.com

Simons Visie

Puur natuur

Je leest steeds vaker dat er geadviseerd wordt om het water van jouw vijver te testen op KH, GH en PH waardes. Laat je niet verleiden tot de aankoop van allerhande meetapparatuur en waterverbeteraars. Dit is allemaal niet nodig: als je vissen lekker zwemmen en de planten lekker groeien, dan is het water in de vijver van goede kwaliteit. Dat zijn de graadmeters!

Ieder jaar mooier

In Tuincentrums wordt meestal een breed aanbod aan waterplanten verkocht, die veelal jammer genoeg niet winterhard zijn. Dit betekent dat jij ieder jaar weer opnieuw vijverplanten moet aanschaffen… Wij hebben bewust gekozen voor een klein assortiment van allemaal winterharde waterplanten, waarmee eenvoudig een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij te behalen is.

Simon en Chris van der Velde van vdvelde.com

35 jaar vakkennis delen

Met de juiste aanpak en een goed beplantingsplan kan je een heleboel geld en onderhoud besparen. Het beplantingsplan heeft meteen gevolgen voor bijvoorbeeld de diepte van de vijver. Ga dus niet eerst graven en dan pas nadenken over het beplantingsplan maar doe dat andersom. Planten zijn heel goed in staat om zelf het water te filteren en het helder, schoon en gezond te houden. Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat algen niet of nauwelijks de kans krijgen om te groeien.

Simon van der Velde

Simons 6 stappenplan voor een natuurlijk biologisch evenwichtige vijver zonder vijverpomp, filter en chemicaliën

Met Simons 6 stappenplan richt je zelf eenvoudig jouw vijver in.

Een voorbeeld van de uitvoering van Simons stappenplan voor de herinrichting van een bestaande vijver

Een paar van Simon zijn projecten op een rij

Simon van der Velde heeft bij meer dan duizend vijvers bijgedragen aan het ontwikkelen, aanleggen en onderhouden van evenwichtige vijvers. Zijn expertise varieert van mini vijvers en tuinvijvers tot grote waterpartijen voor overheidsinstanties. Dankzij zijn kennis voorkomt hij veelvoorkomende fouten, wat kosten kan besparen.

vijveradvies boek

Simons vijveradvies boek praktische informatie en tips voor een vrijwel onderhoudsvrije waterpartij

Leer de veelvoorkomende fouten kennen en krijg een handig beplantingsplan.

Een paar van Simons internationale projecten

Mede door zijn wereldwijde connecties is Simon internationaal betrokken geweest bij tal van projecten, variërend van grote privé vijvers tot gemeenschappelijke meren. Hij heeft in meer dan 50 landen gereisd en kan adviseren over alle soorten waterpartijen. Van der Velde Waterplanten levert ook planten door heel Europa.

Van der Velde Waterplanten Kwekerij Waterplantenkwekerij in Bleiswijk

Over Van der Velde Waterplantenkwekerij in Bleiswijk

  • Wij kweken jaarlijks meer dan 50.000 waterlelies, 100% biologisch
  • Beschikken over een kasoppervlakte van 10.000 m2
  • Leveren door heel Europe van 1 doos tot volle vrachtwagens
Waterlelie en waterplanten kwekerij vijverplanten

Vijverspecialist Simon van der Velde

Simon is de vijver specialist om een biologisch, heldere en evenwichtige vijver aan te leggen en in te richten. met zijn stappenplan kan je eenvoudig een natuurlijke vijver zonder pomp maken. Lees meer over een vijver aanleggen.

Zwemvijver specialist voor natuurlijke zwemvijvers

Een natuurvijver aanleggen en op zoek naar een vijverbouwer? In samenwerking met hoveniers kunnen wij helpen bij een vijver laten aanleggen. Voor grote vijvers vanaf 10.000 liter is van der Velde Waterplanten het vijver aanleggen bedrijf voor een prachtige vijver waar je jarenlang van kunt genieten, zonder veel onderhoud. Meer informatie inwinnen over een zwemvijver? Lees alles een natuurlijke zwemvijver aanleggen.

Waterplantenkwekerij in Bleiswijk sinds 1986

Waterplantenkwekerij in Zuid-Holland met diverse soorten waterplanten, waterlelies, zuurstofplanten, moerasplanten en drijfplanten. Al onze soorten zijn winterhard en komen ieder jaar weer mooier terug dan het jaar ervoor. Op al onze vijverplanten geven wij ook 100% groei- en bloei garantie. Shop nu onze vijverplanten.

Vijver advies op maat voor een grote natuurlijke vijver aanleggen

Van der Velde Waterplanten is de vijver expert voor een natuur vijver laten aanleggen. Een natuurvijver aanleggen komt veel bij kijken en kunnen ook veel fouten bij gemaakt worden waardoor de kosten uiteindelijk onnodig oplopen. Heb je een nieuw project voor bijvoorbeeld een grote vijver aanleggen? Dan kan onze vijver expert Simon van der Velde ook op locatie langskomen voor advies en een vrijblijvende offerte. Voor meer informatie bekijk onze contact pagina.

Vijverplanten kopen / waterplanten kopen

Je waterplanten koop je snel en gemakkelijk online via: vdvelde.com, wij kweken en verzenden waterplanten rechtstreeks uit eigen waterplantenkwekerij. Omdat onze waterplanten winterhard zijn, komen zij ieder jaar opnieuw tot bloei in de vijver. Dit maakt onze vijverplanten een investering waar jij jaar in, jaar uit, opnieuw plezier van beleeft.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.