Kwekerij vdvelde.com
Kwekerij vdvelde.com

De kwekerij

Wij zijn gespecialiseerd in het kweken van winterharde waterplanten en alleen de juiste soorten die nodig zijn voor een succesvolle vijver. Simon heeft door de jaren heen een unieke kweek- en levermethode ontwikkeld. Hierdoor geven wij op al onze planten 100% groei- en bloei garantie.

Ook vinden wij dat het gebruik van dure pompen, filters, waterverbeteraars en watertesters overbodig zijn. Met de juiste vijverplanten combinatie is net als in de natuur op natuurlijke wijze biologisch evenwichtig en helder vijverwater te behalen.

100% groei- en bloeigarantie

Onze waterplanten zijn met de grootst mogelijke zorg gekweekt. Er is speciale aandacht voor de ontwikkeling en groei van wortel tot plant. Bij het verpakken van jouw bestelling vindt er ook nog een kwaliteitscontrole plaats. Zo ben je er zeker van dat de planten die je bij ons aanschaft kerngezond zijn.

Kweekmethode

Kleine planten

Onze planten worden verstuurd als pluggen, dit zijn jonge planten die vooral bestaan uit oersterke wortels en af en toe een enkel blad. Het gaat namelijk vooral om de wortels, die zijn het belangrijkst van de hele plant. Wortels bepalen de kracht en de groei.  Wanneer deze pluggen in de vijver worden gezet, zullen zij uitgroeien tot sterkere en gezondere planten, dan wanneer er een grotere plant in de vijver wordt aangeplant, die moet omschakelen naar een nieuwe leefomgeving. Onze planten worden altijd zonder bloem geleverd. Dit, om de kracht van de plant te sparen en het risico van beschadiging tijdens het transport uit te sluiten.

droogverpakking waterplanten vdvelde.com

Droog verpakt zonder water

Planten worden door ons droog verpakt, dat wil zeggen dat de plant pas zal gaan uitlopen op het moment dat deze in de vijver wordt geplaatst. Het voordeel van droogverpakte planten is dat deze kunnen worden verstuurd zonder dat zij schade oplopen tijdens het transport. Soms bevat de plug, zoals het kleine plantje wordt genoemd, bruin blad aan de buitenzijde. Dit blad laten wij altijd zitten ter bescherming van de groeikern.

Bruine bladeren waterplanten

Bruine bladeren

Bruin blad laten wij altijd bewust zitten als wij de plant versturen. Dit bruine blad biedt bescherming van de groeikern tijdens het transport. Ook in de winter, als de plant in winterrust gaat, ontstaat er bruin blad ter bescherming van de groeikern tegen de kou.

Hoe snel groeien de waterplanten?

Hoe snel groeit de plant?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Denk o.a. aan de hoeveelheid zon en de buitentemperatuur. Zolang er geen ijs in de vijver ligt, kunnen waterplanten in de vijver worden uitgezet. Groeien zullen zij echter niet in de wintermaanden. Zodra het warmer wordt, zullen de planten snel gaan uitlopen. De groeisnelheid kan per jaar verschillen, afhankelijk van de omgevingsfactoren. Bij nieuwe aanplant moet de vijver in balans komen en dit heeft tijd nodig. De natuur zal dit zelf regelen en dit vraagt soms wat geduld.

Alleen winterharde inheemse soorten

Alleen winterharde inheemse soorten

Wij gebruiken alleen deze soorten omdat die ieder jaar mooier terugkomen. In Tuincentra wordt meestal een breed aanbod aan waterplanten verkocht, die veelal jammer genoeg niet winterhard zijn. Dit betekent, dat jij ieder jaar weer opnieuw vijverplanten moet aanschaffen. Wij hebben bewust gekozen voor een klein assortiment van allemaal winterharde waterplanten, die ieder jaar nog mooier terugkomen en waarmee eenvoudig een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij te behalen is.

Biologisch gekweekt

Biologisch gekweekt

Wij kweken in harmonie met de natuur. Wij beschermen het milieu door geen chemische, maar indien nodig, biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Bij ons in de kwekerij gaan wij mee met de seizoenen, in de winter gaan de planten in winterrust. Onze kas wordt niet verwarmd. Alle planten worden gekweekt zonder gebruik te maken van elektra of gas.

vdvelde.com garantie

Twijfel je over de kwaliteit?

Heb je planten ontvangen en je bent niet zeker van de kwaliteit? Laat het ons het liefst zo snel mogelijk weten. Stuur even een foto mee, zodat wij met je mee kunnen kijken en adviseren. Blijkt dat de planten echt niet van goede kwaliteit zijn, dan bieden wij uiteraard garantie op de aanschaf. De garantie is één jaar geldig vanaf de aanschafdatum.

Garantiebewijs aankoop vdvelde.com

Wat is mijn garantiebewijs?

Je factuur of aankoopbewijs is ook gelijk jouw garantiebewijs. Je factuur wordt automatisch opgeslagen in jouw account. Zo raak je die nooit meer kwijt. Handig, toch?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij vdvelde.com streven we de 17 global goals na. Wij geloven dat wij met elkaar het verschil kunnen maken. Samenwerken is essentieel om verder te komen. Wij zetten ons in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het milieu ontzien wij door geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, Indien nodig zetten wij biologische bestrijding in. Plastic wordt zoveel mogelijk vermeden en gerecycled. Door de ontwikkelingen op verpakkings gebied te blijven volgen hebben wij een steeds groter percentage afbreekbare verpakkingen beschikbaar.

Global goals

Certificeringen

Eerlijk en open handelen, zorgen voor transparantie, betrouwbaar- en duidelijkheid. Zorgen voor een gezondere en betere wereld. Hier staat Van der Velde Waterplanten voor. Met de behaalde certificering van MPS-Florimarkt TraceCert en Global G.A.P. GGN Floriculture, willen wij dit graag onderstrepen.

vdvelde.com duurzaamheid fsc

Gerecyclede plastic en FSC papier

Wij streven er naar om onze producten en verpakking zo veel mogelijk CO2 neutraal te produceren. hiervoor maken wij gebruiken van PLA en PET plastic verpakkingen en FSC gecertificeerd papier.

DHL GoGreen transport vdvelde.com

GoGreen Climate Neutraal verzending

Via onze partner DHL versturen wij al onze pakketten onder het zogenoemde GoGreen Climate Neutral service. Met deze service berekent DHL de CO²-uitstoot per zending en compenseert die uitstoot door te investeren in milieuvriendelijke projecten.

werken bij vdvelde.com

Erkend leerbedrijf

Vdvelde.com is een erkend leerbedrijf.
Studenten die in de praktijk werkervaring op willen doen en willen werken kunnen altijd contact met Van der Velde opnemen. De specialisaties zijn internationale handel, ICT, Logistiek en productie. Interesse? Laat het ons weten door te solliciteren via onze “Vacatures” -pagina.

Simon van der Velde

Wordt jij ook een "Natuurhelper"?

Ontdek hier onze inzet voor de natuur en hoe jij automatisch een bijdrage levert!

Plantenkwekerij van der Velde

Waterplanten kwekerij

Waterplantenkwekerij

Bonsai kwekerij bonsai bomen

Bonsai kwekerij

Vleesetende planten kwekerij vleeseters

Vleesetende planten kwekerij

Tillandsia kwekerij luchtplantjes groothandel airplants

Tillandsia kwekerij

Kamerplanten kwekerij planten kamerplanten

Kamerplanten kwekerij

Vetplanten kwekerij vetplant succulent

Vetplanten kwekerij

Cactus kwekerij cactussen

Cactus kwekerij

Kwekerij van der Velde

Plantenkwekerij

Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.