Bonsaiworld
Bonsaiworld

Bonsaiworld

Bonsaiworld, waar de betoverende wereld van bonsai tot leven komt. Bonsai, een eeuwenoude kunstvorm die zijn oorsprong vindt in Azië, is meer dan alleen het kweken van kleine bomen; het is een meditatieve en artistieke expressie van harmonie tussen natuur en mens.

Bonsaiworld assortiment

Roy van der Velde

Kies jouw groene relatiegeschenk

Bekijk al onze populaire originele relatiegeschenken op www.greengifts.nl

Veelgestelde vragen Bonsai producten

Bonsai boom water geven

Meest gestelde vragen over Bonsai bomen

Wij leveren verschillende soorten Bonsaibomen, altijd de sterkste van het moment.
Wilt u weten welke soort u heeft ontvangen? In het meegeleverde boekje “Bonsaiworld, uw connectie met kunst en natuur”, kunt u nagaan welke soort u heeft gekregen. De soorten die wij doorgaans leveren zijn: Carmona Macrophylla, Zelkova Chinensis, Ligustrum Chinensis, Sagarethia Theezans en de Ficus Retusa. Twijfelt u? Stuur ons dan een bericht met een foto via dit formulier. Dan kijken wij graag met u mee.

De Bonsai heeft ca. 1x per 3 dagen water nodig. Tip: geef de Bonsai in 2x water. De 1x om de grond goed los te maken. De 2x kan de bonsai het water pas goed opnemen. Als u de Bonsai verpot, dan is het belangrijk om een nieuwe pot met een opening aan de onderkant uit te kiezen. De Bonsai kan daardoor het overtollige water kwijt, zodat er geen wortelrot ontstaat.

Plaats de Bonsai op een lichte plek, maar niet in de directe zon of in een warme luchtstroom, zoals achter het raam of boven een verwarming. Hier heeft de zon een veel sterkere invloed vanwege de stilstaande lucht.

Het is heel normaal dat boomsoorten continue 25% van hun blad vernieuwen. Dit kan worden verstrekt door het transport van onze kwekerij naar uw huis. Geef de boom wat rust en tijd; de blaadjes groeien vanzelf weer terug.

Als de blaadjes verkleuren gedurende een langere periode, dan heeft de boom waarschijnlijk te lijden onder lichtgebrek. Bij lichtgebrek maakt de boom lange en dunne takken en krijgt slappe bladeren. Als de nerf nog groen is en het bladmoes vergeeld, dan is er sprake van gebrek aan voeding.

Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.