Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Zwanenbloem, Butomus Umbellatus | Een ideale moerasplant!

Zwanenbloem, de moerasplant die zuurstof afgeeft aan het water in je vijver en hiermee de vijver in balans houd! Doordat de waterplant winterhard is komt hij zonder enige moeite ieder seizoen door en staat hij ieder jaar weer mooi in bloei!

Zwanenbloem kopen?

Shop onze zwanenbloemen rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij

Alles over de zwanebloem

  • Wat zijn zwanebloemen?
  • Hoe plant je de zwanenbloem?
  • Wanneer bloeit zwanenbloem?
  • Hoeveel zwanenbloemen in de vijver?

Wat zijn zwanenbloemen?

De zwanenbloem is een moerasplant die door zijn filterende werking zuurstof afgeeft aan het water in de vijver. Dit maakt de waterplant ideaal voor iedere vijver. De zwanenbloem is een sterke winterharde waterplant die ieder jaargetijde zonder problemen doorkomt en ieder jaar weer een stukje mooier tot bloei komt. De zwanenbloem heeft grote mooie roze bloemen die qua vorm iets weg hebben van kleine zwaantjes, vandaar de naam; zwanenbloem!

Hoe plant je de zwanenbloem?

Zwanenbloem kan op een maximale diepte van 40 centimeter geplant worden in de vijver, de waterplant kan ongeveer 1 meter hoog worden en groeit snel. De waterplant plant je op de bodem van de vijver in een vijvermand, vanaf hier kunnen de wortels van de waterplant vanzelf een weg vinden in de vijverbodem en heb je nog maar weinig omkijken naar de vijverplant.

Wanneer bloeit zwanenbloem?

De zwanenbloem, ook wel bekend als de Butomus Umbellatus, komt in het voorjaar tot bloei. De waterplant bloeit ongeveer drie maanden per jaar, er groeien dan mooie grote roze bloemen aan de stengels van de waterplant. De bloeitijd kan per jaar wat verschillen, dit hangt af van de temperaturen.

Hoeveel zwanenbloemen in de vijver?

Volgens vijverspecialist Simon van der velde, is het aanbevolen om minimaal 1 mandje (met 4 planten) en maximaal 4 mandjes per vierkante meter te planten. De hoeveelheid per vierkante meter hangt af van de snelheid waarmee men de vijver of waterpartij in evenwicht wil brengen en de visuele wensen die men heeft.

Veelgestelde vragen over zwanebloemen

Zwanebloem kopen? Bij van der Velde waterplanten ben je op het juiste adres! In onze kwekerij koop je biologische zelfgekweekte waterplanten met een 100 procent groei en bloeigarantie!

Zwanenbloemen zijn sterke en gemakkelijke waterplanten, de planten komen zonder moeite ieder seizoen door en komen ieder jaar weer tot bloei. Het enige dat je kan doen is het verwijderen van overtollige stengels, maar ook dit is geen must.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver