Veelgestelde vragen

Bestellen

Helaas niet. U kunt wel aan een winkel of verkoop punt vragen of er wellicht interesse bestaat dat dit verkoop punt bij Van der Velde besteld. U kunt onze producten wellicht daar kopen. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u bestellen bij www.vanderveldewaterplanten.nl of www.greengifts.nl

Ja,wij hanteren een minimale bestelwaarde van is €600 exclusief transportkosten. Als je bestelwaarde lager is dan €600 zal er een toeslag gerekend worden van €75.

Ja, al onze klanten hebben een account op onze website. Zonder account kan je geen bestelling plaatsen. Een account aanmaken op onze website is gratis en vrijblijvend. Je kan dit hier doen.

Nee. De prijzen op onze website worden kenbaar gemaakt tijdens het bestellen.

Nee, er zijn geen verborgen kosten. De prijs die je bij ons ziet is ook de prijs je betaalt. De prijzen zijn inclusief pallet en verpakking. Indien u besteld vanuit een land waar extra douane formaliteiten nodig zijn of waarvoor een planten certificaat benodigd is kunt u niet via deze webshop bestellen. U kun echter wel buiten de webshop om bestellen. Deze kosten zullen wij u dan kenbaar maken.

Alle planten komen rechtstreeks uit onze kwekerij. De planten blijven in de kas staan totdat ze besteld worden. Daarom zijn onze planten altijd vers.Al onze planten hebben een 100% kwaliteitsgarantie.

Betalen

Je kunt betalen via bankoverschrijving, creditcard of PayPal. Zodra we de betaling binnen hebben wordt de bestelling verwerkt.

Dit is een mogelijkheid voor vaste klanten. Als je bedrijf ouder is dan 3 jaar en een goede kredietwaardigheid heeft zijn er meerdere mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De prijzen zijn exclusief BTW. Levering aan Nederlandse ondernemers zijn altijd inclusief BTW. Voor buitenlandse ondernemers met een geldig BTW nummer wordt geen BTW gerekend.

Zonder geldig BTW-nummer betaal je 9% BTW over de totale prijs van de planten en 21% BTW over de totale verzendkosten van de bestelling.

Na ontvangst van de betaling worden de planten direct apart gezet en klaar gemaakt. Aanpassen of annuleren van je bestelling na betaling niet meer mogelijk.

Er zijn verschillende kortingen voor grote hoeveelheden. Dit begint wanneer je voor meer dan €12.500 in één maand besteld. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Verzending

Van der Velde verzendt bestellingen naar bijna alle landen in Europa. Een overzicht van alle landen waar we bezorgen vind je hier.

 

LAND PRIJS PER PALLET
België €90,-
Denemarken €180,-
Duitsland €125,-
Finland €220,-
Frankrijk €220,-
Hongarije €165,-
Italië €220,-
Nederland €75,-
Polen €165,-
Portugal €220,-
Slowakije €165,-
Spanje €220,-
Tsjechië €165,-
Zweden €220,-

Van der Velde verzendt bestellingen naar bijna alle landen in Europa. Een overzicht van alle landen waar we bezorgen vind je hier. Als het land niet in de lijst staat kunnen we hier helaas niet bezorgen.

LAND PRIJS PER PALLET
België €90,-
Denemarken €180,-
Duitsland €125,-
Finland €220,-
Frankrijk €220,-
Hongarije €165,-
Italië €220,-
Nederland €75,-
Polen €165,-
Portugal €220,-
Slowakije €165,-
Spanje €220,-
Tsjechië €165,-
Zweden €220,-

Al ons transport gaat via de weg. We maken geen gebruik van luchttransport.Mocht U wel gebruik willen maken van luchttransport dan kunt u de luchthaven aan geven waar u goederen zou willen ontvangen.Een van onze handelsrelaties zal dan contact met u opnemen. Deze handelspartners zijn gespecialiseerd in luchtvracht.

Van der Velde verzendt niet naar landen waar een fytosanitair certificaat nodig is. Deze service bieden we momenteel niet aan. Onze handelspartners die luchtvracht zendingen verzorgen kunnen dit wel voor u regelen.

Kwaliteit

Ja. Wij geven een 100% kwaliteitsgarantie op al onze planten. Controleer de planten altijd direct na levering. Mocht u opmerkingen hebben over de kwaliteit, neem dan binnen 24 uur per contact op met onze klantenservice. Gelieve ons de eventuele manco, schade, opmerkingen door te geven.Wij hebben ook enkele foto’s nodig.Zonder deze informatie kunnen wij uw opmerkingniet in behandeling nemen. Ons team zal binnen één werkdag bij u terugkomen met een oplossing.

Als je niet tevreden bent over de kwaliteit kunt u binnen 24 uur contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ons bereiken per mail op mail@support. We zullen bij u terugkomen met een oplossing binnen één werkdag.

Wanneer je de planten op een onjuiste manier opslaat. Alle planten moet opgeslagen worden in een omgeving die professioneel is geoptimaliseerd voor planten. Een juiste opslagplaats is een kas/magazijn voorzien van luchtvochtigheid- en temperatuurregulering met voldoende licht.
Als je de planten opslaat in je eigen huis (of een andere plek die niet is geoptimaliseerd voor planten) vervalt onze kwaliteitsgarantie.

Na de levering

Nadat de planten geleverd worden raden wij direct aan al het verpakkingsmateriaal te verwijderen. Zet de planten niet te dicht op elkaar en geef ze voldoende ruimte om te ademen.

Ik zie een insect op een van mijn planten, wat moet ik doen? Wij maken gebruik van biologische bestrijding. Hierdoor kan het voorkomen dat u een beestje ziet. U kunt deze vangen en buiten loslaten. Mocht u advies wensen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur.Het kan soms gebeuren dat wij door grote drukte soms even minder goed bereikbaar zijn. U kunt dan altijd even een mail sturen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Wij zijn te bereiken op telefoon nummer +31 10 52 13 800

Wij zijn gevestigd in Nederland.

Ons adres is Albert van ‘t Hartweg 1, 2665 LJ Bleiswijk.

Google ->

Bel ons

+31 (0)10 521 38 00

Mail ons

info@vdvelde.com