Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Watermunt, Mentha Aquatica | Een verrassende moerasplant voor in de vijver

Watermunt, ook wel Mentha Aquatica is een moerasplant die een mooie aanwinst is voor de vijver. Want niet alleen ziet de plant er met zijn paarse bloemen mooi uit, hij ruikt ook nog eens lekker fris naar pepermunt! Meer weten over deze unieke waterplant? Lees dan verder.

Watermunt kopen?

Shop onze watermunt rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij

Alles over watermunt

  • Wat voor soort waterplant is watermunt?
  • Waarom kiezen voor watermunt in de vijver?
  • Waar plant ik watermunt?
  • Hoe verzorg ik watermunt?

Wat voor soort waterplant is watermunt?

Watermunt (Mentha aquatica) is een waterzuiverende moerasplant die vaak in vijvers en waterpartijen wordt aangeplant. Het is een hardnekkige en uitbundig bloeiende plant die bekend staat om haar vermogen om het water in een vijver of waterpartij schoon te houden. Watermunt heeft de capaciteit om de zuurstofbalans in het water te verbeteren, wat helpt bij het beheersen van algen en andere schadelijke micro-organismen. Bovendien is het rijk aan essentiële mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor een gezonde waterkwaliteit. Maar het is natuurlijk wel aan te raden om watermunt in combinatie met andere waterplanten te planten in de vijver om het beste resultaat te bereiken. Naast de waterzuiverende functie ruikt watermunt naar pepermunt, dit is niet voor niks, je kan de waterplant namelijk gebruiken om muntthee mee te maken.

Hoe verzorg ik watermunt?

Watermunt is een sterke moerasplant die snel groeit en weinig verzorging vereist. Je kan ervoor kiezen om de waterplant af en toe te snoeien mocht je vinden dat de plant zich te veel uitbreid door je vijver, maar dit is niet noodzakelijk, of je dit wel of niet doet is een persoonlijke overweging.

Waarom kiezen voor watermunt in de vijver?

Watermunt is niet alleen een aanwinst voor de vijver omdat de plant er mooi uitziet, de waterplant is namelijk ook nuttig voor de waterkwaliteit. Het helpt bijvoorbeeld bij het beheersen van algen en het verbeteren van de zuurstofbalans in het water door de waterwaardes stabiel te houden. Bovendien is watermunt een belangrijk onderdeel van het ecosysteem voor de vele vogels, insecten en andere waterdieren zoals vissen.

Waar plant ik watermunt?

Watermunt kan in allerlei verschillende soorten vijvers geplant worden, het is een plant die makkelijk is in de verzorging en sterk van aard is. De vijverplant kan tot wel 60 centimeter hoog worden en dient op een maximale diepte van 20 centimeter geplant te worden. Op een lichte of zonnige plek doet de plant het het best, maar de plant is winterhard dus koude temperaturen kan hij ook goed aan. Al met al, een makkelijke vijverplant dus!

Veelgestelde vragen over watermunt

Watermunt kan in een bosje van 4 gekocht worden bij van der Velde Waterplanten voor slechts 14,95,-.

Watermunt/Mentha kan gekocht worden bij waterplantenkwekerij van der Velde Waterplanten. Wij kweken al onze planten op natuurvriendelijke en biologische wijze. Ook geven wij altijd een 100% groei en bloeigarantie.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver