Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Watercrassula, Crassula Recurva | Waarom naaldkruid een onmisbare zuurstofplant voor de vijver is

Watercrassula, ook wel Crassula Recurva of naaldkruid genoemd is een zuurstofplant die in iedere vijver thuishoort. Door zijn zuurstofafgifte aan het vijverwater houd de plant de vijver en het leven hierin gezond! Meer weten over deze handige vijverplant? Lees dan verder.

Watercrassula kopen?

Shop onze watercrassula rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij

Alles over de watercrassula

  • Wat voor soort waterplant is de watercrassula?
  • Hoe plant je een watercrassula?
  • Waarom is een watercrassula onmisbaar voor de vijver?
  • Welke verzorging heeft een watercrassula nodig?

Wat voor soort waterplant is de watercrassula?

Watercrassula, naaldkruid, waternaaldkruid en Crassula Recurva zijn allemaal namen waaronder deze waterplant bekend is. De watercrassula is een zuurstofplant, wat wil zeggen dat de plant zuurstof afgeeft aan het water in je vijver en daarmee de waterwaardes van de vijver gezond houd. Het is een sierlijke en snelgroeiende waterplant die vaak in vijvers en waterpartijen wordt geplant. Watercrassula heeft opvallende bladeren die groen, roze en geel van kleur kunnen zijn, deze verscheidenheid aan kleuren ziet er mooi uit in de vijver. De crassula is een sterke winterharde waterplant, waardoor de waterplant het hele jaar rond perfect is voor in de vijver.

Hoe plant je een watercrassula?

Een watercrassula kan tot maximaal 80 centimeter diep geplant worden in de vijver. Het is een aanrader om de waterplant in een vijvermand op de bodem van de vijver te planten omdat de plant snel kan gaan woekeren. De vijvermand zorgt ervoor dat de crassula niet door heel jouw vijver zal gaan groeien maar slechts binnen een door jou aangegeven deel van de vijver.

Waarom is een watercrassula onmisbaar voor de vijver?

Watercrassula is een onmisbare waterplant voor in de vijver vanwege de volgende redenen: Het heeft opvallende, gevlamde bladeren die afwisselen tussen groen, roze en geel en die een aantrekkelijke toevoeging zijn aan uw vijver of waterpartij, Het is een nuttige waterzuiverende plant, die helpt bij het verbeteren van de waterkwaliteit door giftige stoffen te verminderen en de zuurstofbalans in het water te verhogen en de crassula is een waterplant die weinig verzorging nodig heeft en zich makkelijk aanpast aan zijn leefomgeving.

Welke verzorging heeft een watercrassula nodig?

Naaldkruid heeft weinig tot geen verzorging nodig, Het is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mooie en gemakkelijk te onderhouden vijverplant. Doordat de vijver plant winterhard is komt hij ieder jaar opnieuw tot bloei!

Veelgestelde vragen over watercrassula

Watercrassula, ofwel naaldkruid kan per 4 stuks gekocht worden bij van der Velde Waterplanten voor slechts 14,95,-. Voor deze prijs krijg je hier een vijvermand bij.

Water Crassulas koop je bij waterplantenkwekerij ; van der Velde Waterplanten. Wij kweken al onze planten op natuurvriendelijke en biologische wijze. Ook geven wij altijd een 100% groei en bloeigarantie.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver