Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?Ā  klik dan hier.

Vissen happen naar lucht: wat kan ik doen?

Visvijver

Voorkom ademnood bij vissen: Mogelijke oorzaken en oplossingen voor een te laag zuurstofgehalte in de vijver.

Waarom happen vissen naar lucht?

Vissen happen naar lucht wanneer het zuurstofgehalte in het water te laag is. Dit kan gebeuren door een teveel aan algen, een plotselinge stijging van de watertemperatuur, teveel organisch afval of een te hoge concentratie van vissen in een te kleine ruimte. Wanneer vissen niet genoeg zuurstof uit het water kunnen halen, proberen ze dit te compenseren door aan de oppervlakte naar lucht te happen. Wanneer het zuurstofgebrek langere tijd aanhoudt, zullen de vissen sterven.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Oplossingen voor zuurstofgebrek

Om te voorkomen dat vissen naar lucht happen, is het essentieel het zuurstofgehalte in het water op peil te houden. Dit kan door regelmatig het water te verversen, een goede watercirculatie te waarborgen en de groei van algen te beperken. Voldoende zuurstofplanten zijn essentieel in een gezonde vijver. Zuurstofplanten geven zuurstof af aan het water en remmen de algengroei. Tevens kan het nuttig zijn om het aantal vissen in een vijver of aquarium in balans te houden en  rekening te houden met de beschikbare ruimte. Gebruik verder de juiste bacteriën om bodemslib en organisch afval af te breken. Kijk tenslotte ook naar de vorm van je vijver: Een te diepe vijver met een te klein wateroppervlak, kan voor zuurstofgebrek zorgen. Zorg en dus altijd voor dat je je vijver goed aanlegt en inricht, die doe je volgens: Ons Stappenplan.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliƫn.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver