Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Vergeet-me-nietje, Myosotis: Meerjarige plant

Vergeet-me-nietje

Het vergeet-me-nietje, Myosotis, is een klein plantje met helder blauwe, roze of witte bloemetjes en staat symbool voor eeuwige liefde.

De naam “vergeet-mij-nietje” is doordrenkt van folklore en symboliek. Volgens verschillende legendes en verhalen staat het bloemetje symbool voor blijvende liefde en herinnering. Eén dergelijk verhaal vertelt over een ridder die, terwijl hij met zijn geliefde langs een rivier liep, in het water viel door het gewicht van zijn harnas. Voordat hij verdronk, gooide hij een bosje van deze bloemen naar zijn geliefde en riep “vergeet mij niet!” De naam zou dus verwijzen naar deze en vergelijkbare verhalen van eeuwige liefde en herinnering. De symbolische betekenis van het vergeet-me-nietje is dus die van trouw, herinnering en liefde. Het wordt vaak geassocieerd met romantiek en het is een populaire bloem bij bruiloften en andere vieringen van liefde.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Hoe lang bloeien vergeet-me-nietjes?

Het vergeet-mij-nietje bloeit gemiddeld zes tot acht weken, voornamelijk in het voorjaar met blauwe, roze of witte bloemen. Afhankelijk van het weer, begint de bloei eind maart tot juni.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliën.

Hoe schrijf je vergeet-mij-nietje?

"Vergeet-mij-nietje" schrijf je met een koppelteken tussen "vergeet" en "mij" en zonder spaties: "vergeet-mij-nietje." Dit schattige en delicate bloempje, dat zijn naam te danken heeft aan een romantische legende, wordt op deze manier gespeld om zijn karakteristieke naam te behouden. Het vergeet-mij-nietje staat symbool voor herinnering en trouw, en is geliefd in tuinen over de hele wereld vanwege zijn charmante uitstraling en betekenisvolle naam.

Hoe vaak bloeien vergeet-me-nietjes?

Vergeet-me-nietjes kunnen lichte vorst verdragen, maar wanneer de vorst intenser wordt, is bescherming van de plant noodzakelijk. Deze bloemen bloeien in het voorjaar en staan bekend als tweejarige planten, waarbij de bloei pas plaatsvindt in het tweede jaar. Het vergeet-mij-nietje heeft een bloeiperiode van gemiddeld zes tot acht weken, voornamelijk in het voorjaar, waarbij het blauwe, roze of witte bloemen produceert. De bloei begint doorgaans ergens tussen eind maart en juni, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hoe kievitsbloem zaaien?

De beste tijd om kievits bloembollen te planten is in oktober of november. Voor optimale groei en bloei is het belangrijk om te zorgen voor vruchtbare, veenachtige grond die niet te nat is. Plaats de bloembollen in de halfschaduw om de beste bloei resultaten te verkrijgen.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver