Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Snoekkruid, Pontederia Cordata | De insectenlokkende waterplant voor in de vijver

Snoekkruid is de waterplant voor in de vijver, maar wat maakt deze vijverplant nou zo speciaal? Nou, veel vijver eigenaren kiezen voor deze plant omdat hij een echte insectenlokker is! Ben je benieuwd geworden naar deze moerasplant? Lees dan snel verder!

Snoekkruid kopen?

Shop onze snoekkruid rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij!

Alles over snoekkruid

  • Wat voor waterplant is snoekkruid
  • Hoe diep moet snoekkruid geplant worden?
  • Hoeveel snoekkruid in de vijver?
  • Waarom kiezen voor snoekkruid in de vijver?
  • Hoe snoekkruid verzorgen?

Wat voor waterplant is snoekkruid

Snoekkruid of Pontederia, is een waterplant voor in de vijver die tot de soort moerasplanten of moerashyacint. De waterplant staat bekend om haar vermogen om insecten aan te trekken naar iedere vijver. Dit maakt de plant een populaire keuze voor de inrichting van vijvers en natuurtuinen. Bovendien is snoekkruid winterhard, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een plant die in staat is om de winterse weersomstandigheden te weerstaan. Doordat de vijver plant winterhard is zal hij ieder jaar weer opnieuw tot bloei komen. Hiernaast heeft de moerasplant een water zuiverende werking waardoor hij je vijverwater schoon houd.

Hoe diep moet snoekkruid geplant worden?

Snoekkruid moet op een diepte van ongeveer 10 tot maximaal 20 cm geplant worden in een vijver. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende wortelruimte heeft en dat het blad nog boven het wateroppervlak uitsteekt. Het is ook belangrijk om te onthouden dat snoekkruid een moerasplant is en daarom water nodig heeft om te overleven. Het is aan te bevelen om het waterniveau van de vijver regelmatig te controleren en bij te houden om ervoor te zorgen dat de planten geen uitdroging ondergaan.

Hoeveel snoekkruid in de vijver?

Het aantal snoekkruid planten dat je in je vijver moet planten, hangt af van de grootte van de vijver en de gewenste dichtheid van de beplanting. Ons advies is om, indien je snel resultaat wilt zien van de plant, 12 snoekkruid per vierkante meter te plaatsen in de vijver. Snoek kruid is een mooi uitziende en opvallende waterplant, de plant groeit tot ongeveer 80 centimeter de hoogte in.

Waarom kiezen voor snoekkruid in de vijver?

Snoekkruid is een eenvoudige plant om uit te planten en wordt het best geplant in substraat. Bij onze kwekerij wordt het planten van snoekkruid extra verrijkt met een speciale behandeling, wat leidt tot een explosieve groei. Dit zorgt voor een snellere opkomst van de plant in de vijver, wat resulteert in een prachtig begroeide vijver. Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat snoekkruid geen losse grond bevat, waardoor de vijver altijd schoon blijft. Snoekkruid heeft bovendien een zeer goed wortelgestel, wat ervoor zorgt dat het stevig en gezond blijft groeien in de vijver. Al deze eigenschappen maken snoekkruid tot een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een opvallende en sterke waterplant die weinig onderhoud nodig heeft.

Hoe snoekkruid vijver verzorgen?

Snoekkruid is een sterke en winterhard waterplant, hierdoor heeft de plant nauwelijks tot geen verzorging nodig. Omdat de waterplant snel groeit kan ervoor gekozen worden om de waterplant af en toe te snoeien, maar dit is niet perse nodig.

Veelgestelde vragen over snoekkruid

Snoekkruid is een sterke moerasplant die tot 80 centimeter hoog kan worden. De plant heeft groene bladeren met mooie paarse hyacintachtige bloemen.

Snoekkruid kan gekocht worden bij waterplantenkwekerij van der Velde Waterplanten. Wij kweken al onze planten op natuurvriendelijke en biologische wijze. Ook geven wij altijd een 100% groei en bloeigarantie.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver