Sanseveria kamerplant vrouwentong

Vrouwentong plant

Een oersterke, extreem luchtzuiverende plant

De Sansevieria, ofwel Vrouwentong, is helemaal terug van weggeweest. Deze geliefde kamerplant, met zijn kenmerkende zwaardvormige bladeren en gemakkelijke verzorging, verovert opnieuw onze huizen en kantoren. Ontdek waarom de Sansevieria opnieuw zo populair is geworden en waarom hij een blijvende favoriet is onder plantenliefhebbers.

Sanseveria planten set

Zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers

Dit zeggen onze klanten!

Uitstekend klantbeoordeling vdvelde.com 300+ recenties op

Oorsprong van de Sanseveria

De oorsprong van de Sansevieria voert ons terug naar de droge gebieden van West-Afrika. Deze taaie plant gedijt in droge omstandigheden en heeft zich aangepast aan verschillende klimaten over de hele wereld. De plant wordt ook wel ‘studentenplant’ genoemd, omdat deze ook met zeer weinig verzorging niet kapot te krijgen is.

Sanseveria vrouwentong plant

In unieke zeegras pot

Meer kamerplantensets

Roy van der Velde

Plant cadeau advies

Kan je nog niet kiezen? Bekijk het advies van Roy.

Lucky Marimo mosballen in glas

Bonsai terrarium met verlichting

Veelgestelde vragen over de Sanseveria

Planten terrarium roy

De Sansevieria heeft niet veel water nodig. Laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen, meestal om de paar weken.

Hoewel hij van licht houdt, vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Heldere, indirecte zon is ideaal.

Een Sansevieria (Vrouwentong) kan doorgaans een hoogte bereiken van 30 centimeter tot 1,2 meter, afhankelijk van de soort en groeiomstandigheden. In sommige gevallen kunnen ze zelfs nog hoger groeien, maar in huis blijven ze meestal binnen deze hoogtegrenzen. Het is een relatief langzame groeier, dus het kan jaren duren voordat ze hun maximale hoogte bereiken.

Af en toe bemesten met een milde meststof, bij voorkeur met Ecoworld plantenvoeding, tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) is voldoende.

Ja, de Sansevieria kan worden vermeerderd door scheuren of bladstekken. Het is een eenvoudige methode om nieuwe planten te creëren.

Sanseveria verzorgen

De Sansevieria is een gemakkelijke plant om te verzorgen. Geef hem spaarzaam water, zorg voor helder, indirect licht, en bemest tijdens het groeiseizoen. Deze taaie plant zal gedijen met minimale inspanning en je interieur verfraaien met zijn robuuste, sterke blad en luchtzuiverende eigenschappen.

Sansevieria hennep

Bogenhanf, beter bekend als Sansevieria of Vrouwentong, is een robuuste en onderhoudsvriendelijke kamerplant. De plant staat bekend om zijn lange, puntige bladeren die rechtop groeien en vaak een groen met geel patroon hebben. Sansevieria’s zijn niet alleen decoratief, maar ook luchtzuiverend en kunnen goed overleven in zowel lage als felle lichtomstandigheden.

Booghennep

Bogenhanf, bekend in Nederland als Sansevieria, is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn gemakkelijke verzorging en luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant heeft dikke, vlezige bladeren die rechtop groeien en vaak een opvallend patroon van strepen of randen hebben. Sansevieria’s zijn zeer tolerant ten opzichte van verschillende lichtomstandigheden en hebben weinig water nodig, wat ze ideaal maakt voor zowel ervaren als beginnende plantenliefhebbers.
Je hebt zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd:

Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.