Reiger verjagen bij de vijver
Witte waterlelies

Onze natuurlijke oplossing voor het verjagen van een reiger rondom de vijver: Reiger verjagen vijver pakket

Reiger verjagen? Zo pak je het aan!

Denk je dat een nep reiger neerzetten of cd’s ophangen in de tuin de enige manieren zijn om een reiger bij je vijver weg te houden? Wij hebben een natuurlijke oplossing die ook nog eens mooi oogt.

Een reiger die rondjes singelt rondom je vijver

Heb jij last van een reiger die maar rondjes om je vijver blijft singelen? Wat vervelend!

Reigers komen naar vijvers op zoek naar vis, het zijn namelijk echte visliefhebbers. Erg vervelend natuurlijk want binnen een mum van tijd blijf je achter met een lege vijver…

Als reigers jouw vissen lastigvallen, zullen de vissen onrustig en bijna gestresst gedrag vertonen, ze voelen gevaar namelijk haarfijn aan. Je vissen zullen dan gaan zoeken naar plekken om zich te verstoppen. Als er niet genoeg schuilplaatsen zijn, vallen ze snel ten prooi aan de reiger en blijf jij achter met een vijver zonder vissen.

Wij bieden een natuurlijke oplossing!

Een vijvernet over je vijver spannen is onhandig en niet mooi, daarom hebben wij het Reiger verjagen vijver pakket samengesteld.

Dit pakket bestaat uit verschillende soorten drijvende waterplanten waar vissen onder kunnen schuilen. Vissen voelen het namelijk haarfijn aan als er gevaar dreigt en zullen zich tijdelijk verstoppen onder de planten.

Dit geeft je vissen een veilig gevoel en zal de reiger ontmoedigen om bij je vijver rond te blijven hangen. Daarbij komt dat het een natuurlijke oplossing is die er mooi uitziet en zorgt dat jouw vissen goed zichtbaar blijven.

Simon van der Velde

Een reiger rond je vijver is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je vissen. Zij voelen gevaar namelijk feiloos aan via trillingen in het water. Als vissen geen plek hebben om te schuilen van dit gevaar dan geeft dit ze stress, daarbij komt dat zij snel gekaapt zullen worden door de reiger. Het Reiger verjagen vijver pakket geeft je vissen een plek om te schuilen. Minimaal advies voor planten: Minimaal 2 manden met 4 planten (totaal 8 planten) per 1 m²

Simon van der VeldeVijverspecialist en waterplantenkweker

Reiger verjagen vijver pakketten om overlast van de reiger te verhelpen

Voor een vijver van 100 tot 20.000 liter water

Klik op de afbeelding voor uitleg hoe je het aantal liters water in je vijver kunt berekenen.

Inhoud berekenen van je vijver

Simon van der Velde

Vijverspecialist & waterplantenkweker

Tip van Simon: Meer planten in je vijver is altijd beter.

Te weinig planten verhoogt het risico op algen en plantensterfte. Kies eventueel aanvullend naast het pakket nog andere planten die je mooi vindt.

Dit zeggen onze klanten!

Uitstekend klantbeoordeling vdvelde.com 200+ recenties op

Reiger verjagen: Het verjagen van de reiger bij de vijver

Reigers verjagen bij de vijver, de reiger is een roofvogel die vissen kaapt uit vijvers, hierom willen vijvereigenaren de reiger verjagen.

Waar heeft een reiger een hekel aan?

Reigers zijn majestueuze vogels, maar kunnen een uitdaging vormen voor vijverliefhebbers die hun vissen willen beschermen. Een reiger wordt vaak ontmoedigd door het schitteren en weerkaatsen van daglicht. Ze zijn gevoelig voor onrustige lichtreflecties die veroorzaakt worden door spiegeleffecten. Daarnaast kunnen bepaalde geluiden, bewegingen en voorwerpen die onbekend zijn voor hen, ook afschrikkend werken. Het inzetten van glanzende of reflecterende objecten rondom de vijver, zoals hangende CD’s, glinsterende linten of speciaal ontworpen reflectoren, kan effectief zijn om deze vogels op afstand te houden, al ziet dit er niet mooi uit in de tuin.

Wat eet een reiger?

Reigers zijn niet al te kieskeurig als het om voedsel gaat. Ze verorberen vis, kleine zoogdieren, insecten en amfibieën zoals kikkers. Zolang zijn prooi niet al te groot is, slokt een reiger die zo in zijn geheel naar binnen. De voorkeur gaat uit naar vissen van 10 à 15 cm lang. Denk aan baars, brasem, stekelbaars en karpers, vissen die ook in sommige vijvers leven. Ze jagen het liefst in niet al te diep water, bij voorkeur op -20 tot -40 cm diepte. Precies zo diep als jouw moeraszone dus.

Vijvervissen beschermen tegen de reiger

Het beschermen van je vijvervissen tegen reigers is essentieel voor het welzijn van de vissen en het behoud van de natuurlijke uitstraling van je vijver. Eén manier om dit te bereiken is door voldoende drijfplanten aan je vijver toe te voegen. Deze planten creëren een natuurlijk schaduwrijk gebied aan het wateroppervlak, waardoor vissen een schuilplek hebben als er roofdieren in de buurt zijn. Een andere handige manier om vissen een schuilplaats te bieden is door een PVC-buis op de bodem te leggen. Vissen hebben een sterk instinct om gevaar te herkennen en zullen bij dreiging snel een veilige plek opzoeken. Deze buizen zijn perfect als schuilplaats voor hen. Dus terwijl het gebruik van een vijvernet inderdaad effectief kan zijn, zijn er ook andere, meer natuurlijke oplossingen beschikbaar. Met drijfplanten en PVC-buizen zorg je niet alleen voor veiligheid, maar behoud je ook de authentieke charme van je vijver.

Wat kun je doen tegen een reiger?

Hoe mooi een reiger ook is, je ziet hem liever niet neerstrijken bij jouw vijver met vissen. Er zijn meerdere manieren om reigers te weren bij de vijver. We geven enkele suggesties:

Dek de vijver af:

Door het wateroppervlak ontoegankelijk te maken voor de reiger, kan hij er simpelweg niet meer in vissen. Dit kan bijvoorbeeld door een net te spannen over de vijver. Als je dit in een houten frame vastzet, kun je het er zo weer afhalen. Deze oplossing is niet fraai om te zien, maar is wel goed toe te passen voor koi vijvers of spiegelvijvers, die vaak weinig tot geen beplanting langs de randen hebben.

Een nepreiger:

Reigers gaan ruzie met soortgenoten uit de weg, en dus is het de moeite van het proberen waard een nepreiger bij de vijver te plaatsen. Het idee is mooi, maar of het in de praktijk ook het gewenste effect heeft, is de vraag. Reigers zijn slim en zullen waarschijnlijk snel zien dat de plastic vogel geen echte is.

Anti-reiger reflector:

Een andere kans maak je door een reflecterend object in of bij de vijver te plaatsen. Het weerkaatsende effect van zilveren ballen veroorzaakt lichtreflecties waar reigers (en andere vogels) niet van houden. Ze zullen daardoor op afstand blijven en niet bij jouw vijver landen. Een voorbeeld van zo’n object is een spiegelbal met een oog van een roofvogel erop die op het water drijft. Ook hier is het afwachten hoe lang dit middel de vogel zal afschrikken.

Anti-reiger sproeier:

Nog een optie is de reiger – en ook katten – af te schrikken met water. Er bestaan speciale sproeiers met sensoren die opmerken zodra er een indringer is en dan een flinke waterstraal om zich heen sproeien. Dit zorgt voor een schrikeffect bij de dieren, die zullen maken dat ze wegkomen. Stel deze sproeiers natuurlijk wel zodanig op en in, dat je niet zelf nat wordt als je toevallig door de tuin loopt.

Wat is de beste Reigerverjager?

De beste manier om reigers voor goed te verjagen bij de vijver is om de vijver juist in te richten, wanneer de reiger namelijk meerdere malen probeert om vijvervissen te kapen maar dit niet lukt omdat de reiger hier de kans niet toe krijgt door de goede keuze aan drijvende waterplanten, zal de reiger na verloop van tijd gedemotiveerd raken en opgeven. De reiger zal dan liever opzoek gaan naar een vijver niet niet reiger-proof ingericht is en zal jouw juist ingerichte vijver verlaten. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is het Reiger Verjagen Vijver Pakket toevoegen aan de vijver.

Waarom een vijvernet?

Veel vijvereigenaren kiezen voor een vijvernet om hun geliefde vissen te beschermen tegen ongewenste bezoekers zoals reigers en andere roofdieren. Deze roofdieren kunnen in korte tijd een flink aantal vissen uit je vijver halen, wat niet alleen erg vervelend is voor de eigenaar, maar ook het evenwicht in de vijver kan verstoren. Echter zijn veel mensen zich niet bewust van de alternatieve mogelijkheden om hun vissen op een meer natuurlijke wijze te beschermen. Het toevoegen van voldoende drijfplanten aan je vijver bijvoorbeeld, biedt vissen een natuurlijke schuilplaats tegen roofdieren. Deze planten vormen een soort dekking aan het oppervlak waaronder vissen zich kunnen verschuilen wanneer er gevaar dreigt. Daarnaast is het plaatsen van een PVC-buis op de bodem van de vijver een effectieve methode om je vissen een veilige haven te bieden. Bij naderend gevaar zijn vissen namelijk slim genoeg om te herkennen wanneer er een risico is en zoeken ze instinctief naar beschutting. Deze PVC-buizen bieden een ideale schuilplek voor hen. Dus, hoewel een vijvernet een populaire en effectieve keuze is, zijn er andere manieren om je vijverbewoners te beschermen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Door te kiezen voor natuurlijke schuilplaatsen, zoals drijfplanten en PVC-buizen, behoud je de natuurlijke uitstraling van je vijver terwijl je je vissen beschermt tegen roofdieren.

Tip van Simon: Bescherm je vissen tegen de reiger zonder vijvernet

Een reiger bij je vijver is lastig, ze pikken je vissen weg. Een vijvernet helpt, maar is geen gezicht. Ons ‘Reiger Verjagen Vijver Pakket’ biedt een mooiere oplossing. Met drijvende planten en waterlelies kunnen je vissen zich snel verstoppen bij gevaar waardoor de reiger ontmoedigd raakt om te blijven.



Andere benodigdheden voor de vijver

Waterplanten categorie

Vijverplanten

Vijversubstraat voor je vijver

Vijversubstraat

Waterzuiveraars

Vijverplanten

Vijverpakketten

Je hebt zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd:

Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Tips, advies en forse besparingen
Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.
Zuurstofplanten zijn een must voor iedere vijver!
Voldoende zuurstof gevende onderwaterplanten in de vijver zorgen ervoor dat je GEEN pomp en filter meer nodig hebt. Zuurstofplanten filteren het water en houden de zon tegen. Hierdoor warmt het water minder op wat ervoor zorgt dat er minder algen ontstaan. Zuurstofplanten zijn ook een schuilplaats voor vissen tegen dreigend gevaar. Al onze zuurstofplanten zijn winterhard en worden geleverd uit de eigen waterplantenkwekerij met 100% groei- en bloeigarantie. Voor zuurstofplanten adviseer ik minimaal 10 à 12 losse planten per m³ (1000 liter water) en 2 manden met 4 planten per m². De benodigde hoeveelheid hangt af van hoe snel je de vijver in evenwicht wilt hebben en je visuele wensen.
Vijverspecialist & waterplantenkweker
Simon van der Velde
Losse zuurstofplanten
Ideaal voor het diepere gedeelte van de vijver.
Advies: 10-12 planten per 1.000 liter water
Manden zuurstofplanten
Geschikt voor ondiepe delen, zorgen voor natuurlijke hoogteverschillen en helpen algen te voorkomen.
Advies: 2 manden per 1 m²
Zuurstofplanten zijn een must voor iedere vijver!
Voldoende zuurstof gevende onderwaterplanten in de vijver zorgen ervoor dat je GEEN pomp en filter meer nodig hebt. Zuurstofplanten filteren het water en houden de zon tegen. Hierdoor warmt het water minder op wat ervoor zorgt dat er minder algen ontstaan. Zuurstofplanten zijn ook een schuilplaats voor vissen tegen dreigend gevaar. Al onze zuurstofplanten zijn winterhard en worden geleverd uit de eigen waterplantenkwekerij met 100% groei- en bloeigarantie. Voor zuurstofplanten adviseer ik minimaal 10 à 12 losse planten per m³ (1000 liter water) en 2 manden met 4 planten per m². De benodigde hoeveelheid hangt af van hoe snel je de vijver in evenwicht wilt hebben en je visuele wensen.
Vijverspecialist & waterplantenkweker
Simon van der Velde
Losse zuurstofplanten
Ideaal voor het diepere gedeelte van de vijver.
Advies: 10-12 planten per 1.000 liter water
Manden zuurstofplanten
Geschikt voor ondiepe delen, zorgen voor natuurlijke hoogteverschillen en helpen algen te voorkomen.
Advies: 2 manden per 1 m²