Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

pH-waarde in je vijver: verder kijken dan het wateroppervlak

PH plus PH+

Ontdek waarom het controleren van de zuurtegraad van je vijver meer vereist dan enkel het naleven van de 'perfecte' waarde.

pH-waarde: Het mysterie ontrafeld

In de vijverwereld wordt er vaak gesproken over GH en KH, maar na 35 jaar ervaring in het vijverlandschap heb ik een belangrijke les geleerd: de echte kracht zit in het begrijpen van de PH-waarde. De meest gestelde vragen die ik krijg zijn: "Wat is een goede pH-waarde voor een vijver?" en "Welke pH-waarde is goed voor water?". Het antwoord is dat een ideale pH-waarde voor een vijver vaak ligt tussen 7,0 en 8,5. Maar de kern van het verhaal is niet alleen het cijfer zelf. De pH-waarde is cruciaal voor het welzijn van alles wat leeft in je vijver. Als de zuurgraad te hoog of te laag wordt, kan dit grote gevolgen hebben voor je vissen en planten. Echter, in het debat van "GH, KH of PH?", zou ik zeggen: kijk verder dan de cijfers en richt je op het algehele evenwicht van je vijver.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Aanpassen en evenwicht: De pH van je vijver beheren

"Hoe kan ik de pH-waarde in de vijver verlagen?" en "Hoe verhoog ik de pH-waarde in de vijver?". Dit zijn veelvoorkomende vragen en de antwoorden zijn niet altijd eenvoudig. Het draait niet om het kopen van commerciële oplossingen die vaak slechts tijdelijk werken. Het gaat om het begrijpen van de onderliggende oorzaken. Ik ben altijd van mening geweest dat een holistische benadering van vijverzorg het beste is: een goed ontwerp, de juiste planten, gezonde vissen en een kwalitatief substraat. Met deze strategie blijft de pH-waarde op natuurlijke wijze in balans, bespaar je op onderhoudskosten en garandeer je een bloeiende, gezonde vijver.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliën.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver