Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier.

PH+: Tips voor biologisch evenwicht in de vijver zonder PH plus

PH plus

Bekijk de mogelijke minpunten van PH+. Is het wel altijd de beste keuze of kan je beter voor een natuurlijke oplossing kiezen?

Wat is PH+?

PH+ is een middel dat gebruikt wordt om de pH-waarde van water te verhogen. De pH-waarde is een maat voor de zuurgraad van een oplossing, en in het geval van aquaria of vijvers, verwijst het naar de zuurgraad van het water. Een neutrale pH-waarde is 7, waarden daaronder duiden op zuur water en waarden daarboven op basisch of alkalisch water. In bepaalde omstandigheden, zoals wanneer het water te zuur wordt, kan het nodig zijn om de pH-waarde te corrigeren om een gezonde omgeving voor vissen en planten te behouden. Het is belangrijk op te merken dat abrupte veranderingen in pH-waarden schadelijk kunnen zijn voor vijver- of aquariumbewoners. Daarom wordt aanbevolen om altijd de pH-waarde geleidelijk te veranderen.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Natuurlijke aanpassing van de PH waarde

Het natuurlijk aanpassen van de pH-waarde in een aquarium of vijver is zowel veilig als duurzaam. Veel waterplanten, zoals waterpest en hoornblad, nemen koolstofdioxide op en geven zuurstof af, wat invloed heeft op de pH en helpt bij het stabiliseren van de waterchemie. Daarnaast kan drijfhout, vooral van eiken of beuken, tannines afgeven die de pH-waarde licht verlagen. Aan de andere kant kunnen stenen zoals kalksteen of schelpengrind, die calciumcarbonaat bevatten, de pH-waarde juist verhogen. Biologische filters, rijk aan nuttige bacteriën, dragen ook bij door ammoniak en nitrieten om te zetten in nitraten, wat weer invloed heeft op de pH. Men denkt dat het belangrijk is om  plotselinge veranderingen te voorkomen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de vijverbewoners. Maar wat echt belangrijk is om te zorgen dat het water in de vijver van goede kwaliteit is, de PH waarde is daarbij minder belangrijk. Wat belangrijk is, is dat de vijver juist is ingericht zodat vijverproblemen zoals algen voorkomen worden zodat de waterkwaliteit in balans blijft. Dit bereik je door de vijver in te richten volgens ons: Stappenplan.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliën.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver