Onze merken

Onze merken

Een visie vol groei, aangestuurd door ons doel.
Ons bedrijf groeit door duurzaamheid in onze strategie te integreren, onze mensen te inspireren en doelgerichte merken te creëren.

Onze merken

Een visie vol groei, aangestuurd door ons doel.
Ons bedrijf groeit door duurzaamheid in onze strategie te integreren, onze mensen te inspireren en doelgerichte merken te creëren.

Ecoworld

Your Connection with Nature.

Met onze Ecoworld willen wij mensen bewust maken hoe belangrijk planten zijn voor ons leefklimaat en wat planten ons kunnen bieden. Met planten kunnen wij de connectie met de natuur weer herstellen en op educatieve wijze op een speelse manier plezier beleven aan het groen. Onze Ecoworld planten geven energie, schone lucht (Co2 wordt omgezet in zuurstof) en een positieve mind set. Een groen medicijn. Niet te vergeten zijn onze planten ook nog eens decoratief en fleuren vele ruimtes op.

Wij streven er naar om onze producten en verpakking zo veel mogelijk co2 neutraal te produceren. hiervoor maken wij gebruiken van PLA en PET verpakkingen en FSC gecertificeerd papier.

Ecoworld Van der Velde Waterplanten

De ecoworld serie bestaat uit:

 • Ecosystemen, met en zonder verlichting
 • Kamerplanten, selectie makkelijke en luchtzuiverende planten
 • Mini plantjes, in diverse potten en glaswerk

Een brede selectie aan planten worden gebruiken waaronder; vleesetende planten, kamerplanten, varens, mosballen, cactussen en vetplanten.


Amazingworld

Discover our planet

Kinderen zijn de toekomst en met Amazingworld kunnen ze op een speelse en educatieve wijze kennis maken met de natuur. In 2015 wij begonnen met het ontwikkelen van een aantal concepten met vleesetende planten, cactussen, aquariumplanten en het zelf kweken van groente- en fruitplanten speciaal voor kinderen.

 

De 5 onderliggende merken van Amazingworld zijn:

 • Swampworld, vleestende planten
 • Desertworld, cactussen
 • Waterworld, aquariumplanten
 • Veggieworld, groente kweeksets
 • Fruityworld, zelf jam maak set

Waterplanten

Waar het allemaal mee begon…

Al sinds 1986 kweken en verhandelen wij waterplanten in alle soorten en maten. Een paar jaar terug hebben wij ons assortiment ingekrompen tot alleen de essentiële soorten die nodig zijn om biologisch evenwicht en helder vijverwater te behouden. Een vijver of waterpartij heeft 4 groepen waterplanten nodig om in evenwicht te komen en helder water te behouden. Waterlelies (Nymphaea) filteren het water door de holle wortelstokken. Houden met het blad de watertemperatuur op een acceptabel niveau en bieden bescherming en beschutting voor onderwater leven. Zuurstofplanten, deze groep geeft zuurstof aan het water en zorgt mede voor helder water. Deze planten geven volume onderwater, zijn een schuilplaats voor onderwater leven. Moerasplanten, zorgen voor filtering en een overloop van moeras naar oever. Deze planten halen ook nitriet en nitraat uit het water. Drijfplanten, zijn noodzakelijk net als de waterlelie om de zon uit de vijver te houden.

Waterplanten verkopen zonder water, ook dat kan!

Speciaal voor export en bouwcenter die waterplanten hebben wij een lijn opgezet met droog verpakte waterplanten. Hierbij zijn geen waterplanten tafels of waterbakken nodig waaruit waterplanten verkocht worden. Onze waterplanten zijn zo verpakt dat deze goed vochtig blijven en daardoor een extra lange houdbaarheid hebben.

Ons assortiment bestaat uit:

 • Zuurstofplanten
 • Waterlelies
 • Waterplanten
 • Moerasplanten
 • Drijfplanten

Bel ons

+31 (0)10 521 38 00

Mail ons

info@vdvelde.com