Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Krabbescheer Stratiotes Aliodes | Een van de beste zuurstofplanten voor in de vijver!

Krabbescheer, de drijvende zuurstofplant die door zijn filterende werking het water in jouw vijver gezond houd. Ook houd de waterplant zonlicht tegen, hierdoor ontstaat er minder snel algvorming in het vijverwater, ideaal dus! Wil je nu meer weten over deze waterplant, lees dan snel verder.

Krabbescheer kopen?

Shop onze krabbenscheer rechtstreeks uit eigen kwekerij

Alles over krabbescheer

  • Wat is krabbescheer?
  • Wat doet krabbescheer?
  • Waar vind ik krabbescheer?
  • Waar groeit krabbescheer?
  • Hoe plant ik krabbescheer?
  • Hoe ziet krabbescheer eruit?

Wat is krabbescheer?

Krabbescheer is zoals eerder vermeld dus een zuurstofplant. Doordat de waterplant de vorm heeft van een krab drijft de plant op het water in de vijver. Doordat de krabbenscheer winterhard is, is de plant geschikt voor iedere vijver soort en voor ieder seizoen. De plant zal ieder jaar blijven groeien en steeds iets mooier worden. Doordat krabbenscheer een drijvende en winterharde zuurstofplant is, is de vijverplant een mooie aanwinst voor iedere vijver eigenaar.

Wat doet krabbescheer?

Krabbescheren worden ook wel ‘watersoldaten’ genoemd. Deze naam hebben ze aan hun waterzuiverende werking te danken. Ze filteren namelijk fosfaten en nitraten uit het water van de vijver waardoor het water hard en gezond blijft. Ook houden krabbescheren zonlicht uit het vijverwater waardoor overmatige algvorming voorkomen wordt. Dit maakt dat de krabbescheer de waterwaarden: GH-waarde, PH-waarde en KH-waarde, stabiel houd!

Kunnen krabbenscheren goed in combinatie met andere waterplanten?

Krabbescheren zijn makkelijke waterplanten die heel goed in combinatie met andere waterplanten in de vijver geplaatst kunnen worden. De krabbescheer groeit flink door, maar hij zit andere waterplanten niet in de weg. Hij geeft de andere waterplanten namelijk de ruimte om tussen of rondom zijn bladeren in te groeien. De krabbescheer werkt in de vijver dus samen met andere waterplanten om het vijverwater te filteren en gezond te houden!

Waar groeit krabbescheer?

In het ‘wild’ vind je krabbenscheer meestal in ondiepe waterbronnen, dus bijvoorbeeld in kleine natuurlijke vijvers of aan de oever van een vijver. Dit komt doordat de waterplanten het beste groeien in minder diepe wateren.

Hoe plaats ik krabbescheer vijver?

Krabbenscheer is een gemakkelijk waterplant die ook makkelijk te plaatsen is in de vijver. Doordat de waterplant winterhard is kan het ieder seizoen geplaatst worden in de vijver. Je legt de krabbescheer op het water in de vijver neer, de vijverplant zal dan blijven drijven. Handig om te weten is dat krabbescheren in grote aantallen geplaatst moeten worden wil de plant het beste resultaat opleveren. Kies minimaal voor 6 krabbescheren per vierkante meter en maximaal 12 krabbescheer per vierkante meter.

Krabbescheer pakketten

Hoe ziet krabbescheer eruit?

De waterplant krabbescheer heeft in zijn uiterlijk iets weg van een krab. Dit komt door zijn lange puntvormige bladeren die rondom de kern van de plant groeien. Aan deze bladeren zitten kleine kartels waardoor de waterplant wat scherp aan kan voelen. Verder zijn de bladeren van krabbescheren lichtgroen van kleur, in het midden, ofwel de ‘kern’ van de vijverplant groeien mooie wit met gele bloemen. De plant groeit ongeveer 20 centimeter boven het water uit.

Veelgestelde vragen over krabbescheer

Krabbescheren zijn snelgroeiende planten, in de maanden mei, juni en juli groeit de waterplant het hardst, dit komt door de warme temperaturen.

Zuurstofplanten zijn essentieel in de vijver, er bestaan een heleboel goede waterplanten. Maar ik als vijverspecialist geef altijd de voorkeur aan de volgende zuurstofplanten: krabbescheer, waterpest, mosballen, hoornblad, aarvederkruid en naaldkruid.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver