Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Kalmoes, Acorus Calamus | De onmisbare oeverplant voor vijvers

Kalmoes, ofwel de Acorus Calamus is een moerasplant die door veel vijver eigenaren als onmisbare vijverplant wordt gezien. Dit komt door het frisse uiterlijk wat de plant aan de vijver geeft en door de waardevolle toevoeging die de vijverplant toevoegt aan de vijver. Meer weten over deze onmisbare vijverplant? Lees dan snel verder.

Kalmoes kopen?

Shop onze kalmoes rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij!

Alles over kalmoes

  • Wat voor soort waterplant is de kalmoes?
  • Waarom is de kalmoes een aanwinst voor de vijver?
  • Waar groeit de kalmoes?
  • Hoe moet de kalmoes geplant worden?

Wat voor soort waterplant is de kalmoes?

Kalmoes is een populaire moerasplant die vaak wordt gebruikt in vijvers vanwege zijn sierlijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging. Deze waterplant, ook bekend als Acorus calamus, heeft lange, smalle bladeren waar in het voorjaar wanneer de plant in bloei staat kleine bloemen aan groeien.

Waarom is de kalmoes een aanwinst voor de vijver?

Een van de voordelen van het toevoegen van kalmoes aan een vijver is dat hij helpt bij het filteren van het water. De wortels van de plant nemen voedingsstoffen op uit het water, wat helpt om de waterkwaliteit en hiermee de waterwaardes te verbeteren en de algengroei te verminderen. De kalmoes is een moerasplant wat wil zeggen dat hij het het beste doet in ondiep water, plant de kalmoes hierom niet dieper dan 20 centimeter. Want wanneer de vijverplant onder water komt te staan, dan zal hij minder goed groeien. Naast zijn functionele eigenschappen, is kalmoes ook een mooie aanvulling op elke soort vijver. De lange, sierlijke bladeren zorgen voor een prachtige textuur en beweging in het water, en de bloemen voegen een vleugje kleur toe. Bovendien trekt kalmoes ook verschillende soorten dieren aan, zoals vlinders en libellen, die de vijver tot leven brengen.

Waar groeit de kalmoes?

Kalmoes, ook bekend als Acorus calamus, groeit van nature in vochtige omgevingen zoals moerassen, rivieroevers en langs de randen van meren en vijvers. De waterplant komt oorspronkelijk uit Azië, maar wordt tegenwoordig in veel delen van de wereld gevonden, waaronder Europa, Noord-Amerika en delen van Afrika. Kalmoes kan in zowel zon als halfschaduw geplant worden en heeft vochtige grond nodig om te kunnen groeien.

Hoe moet de kalmoes geplant worden?

Kalmoes is een sterke waterplant die de winter kan doorstaan en tot wel 80 centimeter hoog kan worden! Je kunt hem planten op een diepte tot maximaal 20 centimeter onder het wateroppervlak. Zorg dat je de kalmoes niet dieper plant omdat hij dan minder goed zal kunnen groeien.

Veelgestelde vragen over kalmoes

Kalmoes kan in per 4 of per 30 stuks gekocht worden bij waterplantenkwekerij; van der Velde Waterplanten, een bosje van 4 stuks kalmoes kost slechts 14,95,-.

Kalmoes koop je bij waterplantenkwekerij; van der Velde Waterplanten. Wij kweken al onze planten zelf op natuurlijk wijze. Wij pakken onze planten altijd goed en veilig in zodat ze mooi bij de klant arriveren. Ook geven wij een 100% groei en bloei garantie op onze planten!

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver