Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

Japanse Holpijp, Equisetum Japonicum | De bijzondere en waterzuiverende moerasplant uit Azië

De Japanse holpijp, Equisetum Japonicum, is een prachtige moerasplant die oorspronkelijk afkomstig is uit Azië. Deze bijzondere vijverplant is geschikt voor bijna iedere vijver, weten waarom? Lees dan snel verder.

Japanse holpijp kopen?

Shop onze zwanenbloemen rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij

Alles over de Japanse holpijp

  • Wat voor soort waterplant is de Japanse holpijp?
  • Hoe snel groeit de Japanse holpijp?
  • Kan de Japanse holpijp het hele jaar door groeien?
  • Hoe verzorg je de japanse holpijp?
  • Waarom Japanse holpijp toevoegen aan de vijver?

Wat voor soort waterplant is de Japanse holpijp?

De Japanse holpijp is een waterzuiverende moerasplant die zoals de naam al zegt, oorspronkelijk uit Azië komt. De waterplant wordt gekenmerkt door zijn opvallende, gevlekte bladeren en stevige stengels die tot wel 120 centimeter hoog kunnen worden. De plant is zeer geschikt voor het inrichten van vijvers waar hij in staat is om te groeien middenin de vijver en aan de waterkant. Japanse holpijp is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en decoratieve manier om hun natuurlijke vijver op te fleuren. Deze moerasplant heeft een uniek uiterlijk, waardoor hij opvalt en een blikvanger is in iedere watertuin.

Hoe snel groeit de Japanse holpijp?

De groei van de Japanse holpijp is indrukwekkend en snel, vooral wanneer deze in een geschikte omgeving wordt geplaatst. De moerasplant kan in sommige gevallen wel tot wel vier meter hoog worden, met stengels die stevig en rechtop staan. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat de groei van de Japanse holpijp afhankelijk is van de omstandigheden waarin het geplaatst wordt. Bijvoorbeeld, een plek met voldoende zonlicht en voedingsrijk water zal de groei bevorderen, terwijl een plek met te veel schaduw en onvoldoende voedingsstoffen de groei zal vertragen.v

Kan de Japanse holpijp het hele jaar door groeien?

De Japanse holpijp is een winterharde moerasplant wat wil zeggen dat de waterplant zonder problemen ieder jaargetijde overleeft. Ieder jaar zal de bijzondere en robuuste vijverplant weer tot bloei komen. De holpijp waterplant groeit in de zomer wel harder dan in de winter, dit komt omdat de plant nou eenmaal meer gewend is aan zomerse temperaturen.

Hoe verzorg je de Japanse holpijp?

De Japanse holpijp heeft weinig verzorging nodig om gezond te blijven en te kunnen blijven groeien. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe controleren hoe de bladeren eruit zien, als de bladeren geel kleuren is het aan te raden om ze te verwijderen.

Waarom Japanse holpijp toevoegen aan de vijver?

De vijverplant heeft als functie om het water te filteren. Door het opnemen van afvalstoffen, dragen ze bij aan een verlaging van de concentraties nitraat en nitriet in het water en aan het stabiliseren van de waterwaardes. Hierdoor blijft het water gezonder en schoner en blijven de PH-waarde, KH-waarde en GH-waarde stabiel.

Veelgestelde vragen over de Japanse holpijp

De Japanse holpijp kan per 4 stuks gekocht worden voor de voordelige prijs van 14,95,-.

Japanse holpijp kan gekocht worden bij waterplantenkwekerij van der Velde Waterplanten. Wij kweken al onze planten op natuurvriendelijke en biologische wijze. Ook geven wij altijd een 100% groei en bloeigarantie.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver