Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

GH waarde in vijvers: waarom de meeste metingen je misleiden

GH waarde vijver ideale waterhardheid

Duik dieper dan cijfers over GH waarde: Hoe de juiste vijverinrichting, testkits en GH plus in de schaduw zet.

Wat is GH en waarom wordt er zoveel nadruk op gelegd?

GH, of 'Gezamenlijke Hardheid', geeft de totale hardheid van je vijverwater weer. Deze waarde, uitgedrukt in Duitse hardheid graden (°dH), komt voornamelijk door calcium en magnesium. Terwijl de algemene consensus is dat een GH-waarde tussen 8° en 12° dH ideaal is, is het belangrijk te realiseren dat de natuurlijke fluctuatie van deze waarde een gevolg is van diverse factoren, zoals weersinvloeden.

Na 35 jaar ervaring met vijvers en ontelbare succesvolle projecten, kan ik, je dit vertellen: Ik heb nog nooit een vijvertest gebruikt. In plaats van me blind te staren op cijfers en metingen, heb ik geleerd dat de echte sleutel ligt in het creëren van een gebalanceerde vijveromgeving.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Een evenwichtige vijver: Geen vijvertests nodig

De magie van een gezonde vijver zit niet in de testkits en het toevoegen van middeltjes, maar in de juiste aanpak vanaf het begin. Met de juiste fundamenten, zoals een substraat filter, voldoende zuurstofplanten en vijverbacteriën, leg je de basis voor een evenwichtige vijver.

Het consequent meten van de GH waarde? Overbodig als je vijver op orde is. Zelfs met veranderende weersomstandigheden en seizoenen zal een goed ingerichte vijver zichzelf reguleren. Als je ooit overweegt om een vijverwater test aan te schaffen of GH plus te kopen, zou ik eerst adviseren om te investeren in de inrichting van je vijver, dit kan je namelijk honderden euro’s besparen op je vijveronderhoud.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliën.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver