Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier

GH+: Het kopen van GH plus voor de vijver is zonde van je geld

GH Plus GH+

Ontdek wat GH+ is en duik dieper in de voordelen en nadelen van het gebruik ervan, inclusief het belang van een evenwichtige vijver.

GH plus: Wat houdt dit in?

GH+ staat voor "General Hardness Plus". Het is een product dat wordt gebruikt in aquaria en vijvers om de algemene hardheid van het water te verhogen. De algemene hardheid, vaak aangeduid met GH, verwijst naar de concentratie van opgeloste magnesium- en calciumionen in het water. Deze mineralen zijn essentieel voor de gezondheid van veel vissen en planten.

Het is belangrijk op te merken dat overmatig gebruik van GH+ of het aanpassen van de waterhardheid zonder de specifieke behoeften van de vijverbewoners in acht te nemen, schadelijk kan zijn. Het is daarom aan te raden om altijd voorzichtig met dit product om te gaan.

Simon van der Velde

Tips, advies en forse besparingen

Ik wil graag mijn ervaring met jou delen, en jou adviseren om eventuele vijverproblemen op te lossen en het vijveronderhoud te verminderen. Hierdoor kun jij op eenvoudige wijze honderden euro's besparen.

Natuurlijke Alternatieven voor GH+: Planten en Bacteriën

Een evenwichtige waterchemie in de vijver kan een uitdaging zijn. In plaats van te vertrouwen op producten zoals GH+, bieden vijverplanten zoals hoornblad en waterpest een natuurlijke methode om de waterhardheid te stabiliseren. Ze nemen en geven mineralen af, terwijl ze tegelijkertijd schuilplaatsen voor vijverbewoners bieden. Gunstige bacteriën, geïntroduceerd via bacterieculturen of biologische filters, ondersteunen dit proces door organisch afval af te breken. Samen helpen deze natuurlijke alternatieven de afhankelijkheid van chemische oplossingen zoals GH+ (die de waterhardheid kunstmatig verhogen) te verminderen en de vijver op een natuurlijke manier in balans brengen. Dus voorop gesteld is het belangrijk om de vijver juist in te richten, dit doe je volgens: Ons Stappenplan.

stappenplan vijveraanleggen

Wil je een natuurlijk heldere vijver?

Ontdek GRATIS Simons 6 stappenplan!

Een prachtige vijver is eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar honderden euros op vijveronderhoud.

Maak een einde aan troebel water en vervelende algen.

Zeg vaarwel tegen dure pompen, filters en chemicaliën.

vdvelde.com -  Mini Vijver Planten Set Winterhard - Rood - 1 Rode Waterlelie en 3 Bloeiende Waterplanten - Inclusief Vijvermand

Ontdek ons unieke assortiment winterharde waterplanten

Rechtstreeks uit onze eigen waterplantenkwekerij: biologisch kweekt en altijd met 100% groei- en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver