Roy van der Velde - GreenGifts

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest

Op zoek naar een uniek gepersonaliseerd groen geschenk? klik dan hier

Egels: De egel naar de vijver lokken doe je simpel en snel

egel bij je vijver

Egels zijn kleine stekelige zoogdieren die vaak te vinden zijn rondom natuurlijke waterbronnen zoals vijvers.

Waar komen egels op af?

Egels zijn voornamelijk insecteneters die actief zijn tijdens de nacht. Ze zijn vooral op zoek naar kevers, rupsen, wormen en slakken. Daarnaast kunnen ze zich soms ook tegoed doen aan jonge vogels, eieren of kikkers. Als je egels naar je tuin en vijver wilt lokken is het belangrijk om je tuin wat natuurlijker en wilder te maken door verschillende soorten schuilplekken te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van hoge oever- en moerasplanten. Bied ook voedsel aan zoals speciaal egelvoer, voer voor katten of honden, of kleine fruitstukjes. Erg belangrijk is het om chemische middelen te mijden en te kiezen voor een natuurlijk ingerichte vijver zodat de egel niet vergiftigd kan worden wanneer het beestje het vijverwater opdrinkt, het natuurlijk inrichten van de vijver doe je met: Ons Stappenplan.

Roy van der Velde Relatiegeschenken Expert

Unieke, groene relatiegeschenken

Zoek je een groen relatiegeschenk dat écht indruk maakt? Bij ons vind je exclusieve, gepersonaliseerde geschenken met jouw logo en boodschap. Perfect voor jouw bedrijf. Meer weten? Ga naar GreenGifts.nl voor op maat gemaakte, duurzame geschenken.

Hoe lang blijft een egel in je tuin?

Hoe lang verblijft een egel in je tuin? Egels in de tuin Wanneer je een egel in je tuin aantreft, is er doorgaans geen speciale actie vereist. Egels doorkruisen tuinen graag op zoek naar voedsel. Ze eten flink wat om reserves op te bouwen, want van eind oktober tot april gaan ze in winterslaap. Als één of meerdere egels in de tuin je aanspreekt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vijver juist ingericht is zodat er voldoende schuilplaats is voor de diertjes en dat er voldoende voedsel aanwezig is, zo zal de egel niet de noodzaak inzien om uit je tuin te verhuizen.

Kunnen egels verdrinken in de vijver?

Egels lopen het risico te verdrinken als ze in een vijver vallen en er niet makkelijk uit kunnen klimmen. Ze zijn niet gebouwd voor zwemmen en kunnen moeite hebben zich in het water te handhaven. Het is daarom cruciaal om een toegankelijke uitgang of een geleidelijke helling in je vijver te hebben, zodat egels, als ze erin belanden, een uitweg hebben. In plaats van een steile vijverbak, is een natuurlijk uitgegraven, diervriendelijke vijver de beste keuze. Zorg ook voor een ondiep gedeelte in de vijver; dit biedt niet alleen een veilige plek voor egels maar ook voor andere vijverbewoners.

Plant cadeau

Iets bijzonders in huis of op kantoor?

Ontdek onze plant cadeaus

Voor jezelf of om te geven.

Waar zit de egel overdag?

Egels zijn nachtdieren, en overdag trekken ze zich terug op beschutte plekken. Ze kiezen vaak voor nesten gemaakt van bladeren of andere donkere en afgelegen plekjes om te rusten. Wanneer de winter aanbreekt, van eind oktober tot eind maart of zelfs begin april, gaan egels in winterslaap.

Wat betekend een egel in de tuin?

Veel mensen beschouwen het tegenkomen van een egel in de tuin als een teken met een diepere, symbolische betekenis. Zo kan het geïnterpreteerd worden als een reflectie van overgevoeligheid ten aanzien van anderen. Dit zou kunnen wijzen op het verkeerd inschatten van de intenties van mensen, mogelijk door situaties te persoonlijk te nemen. In deze context wordt de egel soms gezien als een soort spiegel die terugkaatst hoe men zich voelt en reageert op de wereld om zich heen.

Roy van der Velde - GreenGifts

Roy van der Velde

Groen- en relatiegeschenken expert

Mijn visie is eenvoudig: verbind mensen met de natuur door een stukje ervan te geven. Elk geschenk van GreenGifts is een levend symbool van een bloeiende relatie, met zorg gekweekt in onze kwekerij. Ontdek hoe je met een eenvoudig groen geschenk diepe relaties kunt versterken.

Populaire plant cadeaus