Simon van der Velde

Ik hoop dat je deze blog met plezier leest.

Wil je mijn 5 expert tips voor een heldere, biologische vijver?  klik dan hier.

Aronskelken, Zantedeschia Aethiopica | De moerasplant voor aan de vijverrand van jouw vijver

De aronskelk, ook wel de calla of calla plant genoemd, is door zijn functie en fleurige uiterlijk de ideale aanwinst voor aan de rand van jouw vijver. Meer weten over wat deze waterplant kan betekenen voor jouw vijver? Lees dan snel verder.

Aronskelken kopen?

Shop onze aronskelken rechtstreeks geleverd uit eigen kwekerij

Alles over de aronskelk

  • Wat voor soort waterplant is een aronskelk?
  • Hoe moet een aronskelk verzorgd worden?
  • Hoe bescherm ik mijn aronskelken in de winter tegen de kou?
  • Waar plaats ik de aronskelk?

Wat voor soort waterplant is een aronskelk?

Een aronskelk is een moerasplant die vaak aan de oever van allerlei soorten vijvers geplant wordt. Aronskelken zijn mooi uitziende planten met grote witte bloemen, maar ze bestaan ook in andere kleuren. De waterplant is winterhard en groeit flink, de plant kan namelijk tot wel 80 centimeter hoog worden! Naast dat aronskelken mooie en fleurige vijverplanten zijn, zijn ze ook nog eens erg nuttig voor jouw vijver. Aronskelken zijn namelijk moerasplanten, deze plantensoorten hebben een filterende werking, dit houd in dat zij het water in de vijver filteren van afvalstoffen en zo de waterwaarden stabiel en jouw vijver gezond houden.

Hoe moet een aronskelk verzorgd worden?

Een aronskelk is een iets kwetsbaardere plantensoort dan bijvoorbeeld hoornblad of waterpest. Dit komt doordat aronskelken, callas exotischere planten zijn. Hierdoor hebben zij dus meer zonlicht en warmte nodig dan andere vijverplanten. Hierdoor is het aan te raden om de aronskelk op een beschutte plek in de vijver te plaatsen, plaats de plant ook niet te diep, want hoe dieper je de aronskelk plant, hoe kouder het water is.

Waar plaats ik de aronskelk?

Aronskelken blijven waterplanten die iets meer aandacht vereisen dan andere waterplanten. Plaats de waterplanten bij voorkeur op een lichte plek met af en toe wat schaduw en beschutting. Ze staan graag aan de oever van de vijver, hier doen zij het ook het beste. Wanneer het erg koud wordt ‘s winters en het bijvoorbeeld gaat vriezen dan is het raadzaam om de aronskelk te beschermen door de plant af te dekken, op deze manier bescherm je de bladeren van de waterplant. Maar de aronskelk beschermt zichzelf ook, de plant klapt zich namelijk in wanneer het kouder wordt buiten of wanneer er geen zonlicht is, de plant klapt zijn bladeren weer open wanneer het weer warmer wordt buiten.

Is een aronskelk winterhard?

Aronskelken bestaan in verschillende soorten en kleuren, sommige soorten zijn sterker dan andere soorten. Een voorbeeld van een sterke aronskelk is de: Witte aronskelk. Deze soort komt oorspronkelijk uit Italië, de bladeren zijn dikker en hebben dikkere groeven dan andere calla’s. Witte aronskelken zijn redelijk winterhard, ze kunnen dus prima de wintermaanden overleven en in het voorjaar opnieuw tot bloei komen.

Veelgestelde vragen over aronskelken

Aronskelken, ofwel Calla kan per 4 stuks gekocht worden bij van der Velde Waterplanten voor slechts 14,95,- inclusief vijvermand, klei, afdekgrind en waterplanten voeding.

Aronskelken koop je bij waterplantenkwekerij ; van der Velde Waterplanten. Wij kweken al onze planten op natuurvriendelijke en biologische wijze. Ook geven wij altijd een 100% groei en bloeigarantie.

Simon van der Velde

Simon van der Velde

Vijverspecialist en waterplantenkweker sinds 1986

Mijn visie is om de natuur haar werk te laten doen in jouw vijver. Je hoeft niet allerlei meetapparatuur en waterverbeteraars aan te schaffen. Als de vissen lekker zwemmen en de planten goed groeien, weet je dat het water van goede kwaliteit is. Met een goed beplantingsplan en de juiste aanpak kun je zowel geld als onderhoud besparen en zorgen voor een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij die elk jaar alleen maar mooier wordt.
nieuwsbrief vdvelde.com

Wil jij het hele jaar door de beste vijvertips ontvangen, aangevuld met exclusieve promoties?

Laat me je begeleiden door elk seizoen, van de vroege opstart in het voorjaar tot het winterklaar maken in de herfst.

Populair voor de vijver